hong kong

Свет

Новинарските здруженија на Хонг Конг со критика за новите правила за акредитација

А1он
Здружението на новинари на Хонг Конг (ХКЈА) денеска одржа прес-конференција заедно со синдикатите и другите медиумски асоцијации, доведувајќи го во прашање новото правило за акредитација
Свет

Полицијата во Хонг Конг со нови правила кои ја ограничуваат акредитацијата на медиумите

А1он
Полициските сили на Хонг Конг известија неколку медиумски здруженија за нови постапки за акредитација на новинарите, во писмо кое денеска е јавно објавено. Полицијата соопшти
Свет

Хонг Конг: Една третина од новозаразените со Ковид-19 се од Индија, прекинати летови

А1он
Властите во Хонг Конг повторно привремено ги прекинаа летовите на Ер Индија, откако се зголеми бројот на заразени патници кои доаѓаат од Индија во Хонг
Свет

Тајван: Кина сака да го претвори островот во „иден Хонг Конг“

А1он
Кина се обидува од демократската територија Тајван да направи „иден Хонг Конг“, изјави тајванскиот министер за надворешни работи Џозеф Ву по средбата со американскиот министер