grcija

Регион

Германија: Грција да почне со исплата на пензиите и платите во драхми

А1он
„Грција треба да почне половина од своите пензии и платите на државните службеници да ги исплатува во драхми како дел од постепеното излегување од евро
Економија

Шпигел: ММФ и врти грб на Грција

А1он
„Меѓународниот монетарен фонд веќе не сака финансиски да ја помага Грција, пишува германски „Шпигел“. Угледниот германски весник, цитирајќи висок дипломат од Европската унија.пишува дека кредиторите
Регион

Самарас гневен на министрите затоа што не сакаат да ги намалат трошоците

А1он
Грчкиот премиер Андонис Самарас е гневен на своите министри затоа што не сакаат да помогнат во намалување на трошоците во министерствата што ги раководат, соопшти
Економија

Јункер: Грција не ја спроведе програмата договорена со меѓународните кредитори

А1он
Грција не ја спроведе програмата договорена со меѓународните кредитори од Европската унија, Европската централна банка и Меѓународниот монетарен фонд, изјави претседателот на Еврогрупата Жан-Клод Јункер