granata

Македонија

Неексплодирана граната од Втора светска војна пронајдена во Отешево

А1он
Во Полициската станица Ресен вчера во 12.05 часот било пријавено дека во Туристичката населба „Отешево“ била пронајдена неексплодирана граната 47 мм од Втората светска војна.
Македонија

Ќе се уништува неексплодирана граната на патот помеѓу селата Долен и Среден Крушопек

А1он
Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните, особено жителите на селата Долен и Среден Крушопек, општина Сарај, дека во 16.30 часот ќе биде извршено уништување
Македонија

Во Битола пронајдена неактивирана артилериска граната од Прва светска војна

А1он
Неексплодирана артилериска граната 105мм од Прва светска војна пронајдена во бунар во двор на викендичка во Битола. Како што соопшти МВР, Ј.Д. од Битола вчера