gevgelija

Македонија

ФОТО: Екодефиле во Гевгелија по повод Денот на планетата Земја

А1он
Фондацијата „Аполонија“ традиционално веќе неколку годинини го одбележува„Светскиот ден на планетата Земја—22 април“. Оваа година заедно со екоодборите приосновните училишта „Крсте Мисирков“ и „Владо Кантарџиев“
Македонија

Никнува нова автобуска со билетарница во Гевгелија

А1он
На местото од поранешното училиште „Владо Кантарџиев“ во Гевгелија, се гради билетарница од 60 метри квадратни, која треба да функционира како нова автобуска станица. Целиот
Македонија

Во Гевгелија се поставуваат нови автобуски постојки

А1он
Согласно програмата за комунално уредување на општина Гевгелија за оваа година и резултатите од спроведената електронска аукција за приоритетните потреби на граѓаните, во сите населени
Македонија

ВИДЕО: Караванот на отпорот ја преплави Гевгелија

А1он
Стотина возила со македонско знаме и со ознаката стиснатата тупаница како симбол на Отпорот, денеска напладне ги преплавија гевгелиските улици. Реката на отпорот започна од
Македонија

Се санираат шахтите на главните сообраќајници во Гевгелија

А1он
Во Гевгелија се работи на санација на шахтите на главните сообраќајници, кои поради оштетеност или пропаднатост под нивото на улиците претставуваат опасност за учесниците во