gabriel bajram

Македонија

Габриел Бајрам ќе остане во затворот во Шутка до септември, судот тврди дека ќе избега ако го пуштат на слобода

Кристијан Ландов
Додека Габриел Бајрам се жали на осум дневниот притвор, Кривичен суд одлучи дека осомничениот за насилство треба да остане уште 30 дена во затворот „Скопје“
Македонија

Габриел Бајрам, синот на Амди, оди во притвор во затворот во Шутка

Кристијан Ландов
Осум дена притвор му се изречени на Габриел Бајрам. Тој и неговиот син се гонат за кривично дело насилство. Судот смета дека сомневањето на Обвинителството