fzom

Македонија

Средба на директорот на ФЗОМ со претседателот на Здружението на болни од ХМЛ

А1он
Директорот на Фондот за здравствено осигурување на Македонија, Маја Парнарџиева Змејкова заедно со нејзиниот тим одржа работна средба со претседателот на Здружението за помош на
Македонија

Ревизија на референтните цени на лекови кои се на товар на ФЗОМ

А1он
Дополнување на 49 нови заштитени имиња на лекови кои опфаќаат 37 лекови по генерика со одредена фармацевтска дозажна форма и јачина од примарната позитивна листа кои
Македонија

Осигурените лица на ФЗОМ имаат право на итна и неопходна здравствена заштита во странство

А1он
Сите осигурени лица за време на годишниот одмор можат да го остварат своето право на итна и неопходна здравствена заштита со двојазичен образец надвор од
Македонија

ФЗОМ и утре ќе прима барања за електронска здравствена картичка

А1он
Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ) ќе овозможи барањата за издавање електронска здравствена картичка (ЕЗК) да можат да се доставуваат и утре. Сите подрачни служби
Македонија

Осигурениците генерално задоволни од работењето на ФЗОМ

А1он
Македонците задоволни од работењето на Фондот за здравствено осигурување на Македонија. Анкетата спроведена од Институтот за политички истражувања – Скопје, а нарачана од Фондот за
Македонија

Директорот на ФЗОМ Грповски во работна посета на Србија

А1он
Директорот на Фондот за здравствено осигурување на Македонија Јован Грповски заедно со секторските директори Аритон Фида, Бојан Цветковиќ и Саша Иванов во рамки на еднодневна
Македонија

ФЗОМ од 1 јануари воведува организирани дежурства на аптеките

А1он
Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ) од 1 јануари почнува со организирани дежурни аптеки со цел обезбедување континуирана здравствена заштита на осигурените лица во
Економија

Парнарџиева Змејкова и Спасов се повлекуваат на нивно барање, Иванов поради истек на мандат

А1он
Директорката на Фондот за здравствено осигурување и државниот секретар во Министерството за правда се повлекуваат од функцијата на нивно барање, а поради истек на мандатот сменет е и директорот