freski

Свет

Во Помпеја откриени исклучително зачувани фрески

Кристијан Ландов
При археолошките ископувања во Помпеја откриени се исклучително зачувани фрески, кои биле затрупани при ерупцијата на Везув во 79 година. Фреските се наоѓаат во една
Македонија

МПЦ ги демантира резултатите на Конзерваторскиот центар

А1он
Македонската православна црква остро ги демантира резултатите на конзерваторскиот центар според кои, самопрочистувањети на фрескоживописот во црквата„ Св. Димитрија“ се објаснува со зголемена кондензација и
Македонија

Вечер:Чудото во Свети Димитрија не е чудо, туку влага!

А1он
Чудо нема, а прв оваа ексклузивна вест ја објави „Вечер“, истиот весник кој жестоко ги напаѓаше сите што побараа научно објаснување. Мистеријата со самочистењето на