forum za demokratska makedonija

Македонија

Средба на Жерновски со Форумот за демократска Македонија во Њујорк

А1он
Членови на Форумот за демократска Македонија (ФДМ) од Њујорк синоќа оствариле средба со заменик министерот за надворешни работи Андреј Жерновски, кој е дел од македонската
Македонија

Форумот за демократска Македонијa: Загрижува недореченоста на делови од законот за јазици

А1он
„Форумот за демократска Македонијa, заедница на иселеници од Македонија, го поздравува секој чекор што оди во насока на унапредување на правата на помалите етнички заедници