f-35

Свет

Американците изгубија „невидлив авион“, реакциите се урнебесни: Можеби уште лета

А1он
Главна карактеристика на борбениот авион Ф-35 е неговата стелтност, односно невидливост. Но, од вчера излегува дека и оваа негова особина е премногу развиена. Во неделата
Свет

Полска потпиша договор за купување американски борбени авиони „Ф-35“ за 4,6 милијарди долари

А1он
Полските власти денеска во базата Демблин потпишаа договор за купување на 32 американски борбени авиони од петата генерација “Ф-35“ за 4,6 милијарди долари, што ќе