evn

Македонија

ЕВН откри уште 10 неовластени корисници на струја

А1он
ЕВН Македонија за една недела комплетираше нови 10 досиеjа за неовластено користење електричната енергија. Новите откриени корисници добија пресметки и кривични пријави за неовластено користење.
Македонија

ЕВН Македонија испорача кривични пријави за неовластено користење струја

А1он
Нови 35 корисници добија пресметки и кривични пријави за неовластено користење електрична енергија. Екипите на ЕВН Македонија, полицијата и судските вешти лица за првите 18
Македонија

ЕВН Македонија со засилени контроли за крадците и неплаќачите

А1он
ЕВН Македонија ги интензивира контролите на мерните места и во втората половина од месецов откри 22 корисници директно приклучени во мрежата. Тројца од фатените го манипулирале броилото,
Македонија

ЕВН Македонија загрижена од новата цена на електричната енергија

А1он
ЕВН Македонија преку соопштение до медиумте изразува загриженост од последната одлука на Регулаторната комисија за енергетика со која цената на електричната енергија за тарифните потрошувачи
Економија

ЕВН Македонија ќе инвестира над милијарда евра во дистрибутивната мрежа

А1он
ЕВН Македонија во наредните дваесет години ќе инвестира над една милијарда евра во нови енергетски капацитети во дистрибутивниот систем, предвидува Мастерпланот на ЕВН што беше
Македонија

Откриени нови кражби на електрична енергија во Охрид, Ресен и Дебарца

А1он
Во новите контроли на ЕВН Македонија, МВР и истражните судии, откриени се 12 кражби на електрична енегија во Охридскиот регион. Направените 142 технички контроли на