elena docevska bozinovska

Македонија

Прва пресуда од Стразбур за 27 април – Божиновска: Сакам правда, не пари

Анита Петровска Рајковиќ
Елена Доцевска Божиновска од ВМРО-ДПМНЕ која во 2017 година беше во притвор поради учество во насилниот упад во Собранието на 27 април истата година, доби