dpmne

Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ се неуверливи и самите се фаќаат во сопствените лаги

А1он
Зоран Заев и СДСМ со секој нов ден продолжуваат со одработување во полза на странските центри преку објавување креирани материјали со кои нанесуваат директна штета
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Новиот Совет за судиите е според европските прописи

А1он
Со обвинување дека СДСМ целосно ја манипулира јавноста, ВМРО-ДПМНЕ одговори на денешната критика од СДСМ за вчера донесениот законт за Советот за утврдување факти и
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Додека СДСМ се занимава со искреирани сценарија, Владата носи конкретни мерки

А1он
СДСМ е против трајното решавање на статусот на над 3.000 луѓе, против обезбедувањето сигурна егзистенција на над 3.000 семејства во оваа држава, против трајното решение
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Заев продолжува да тоне во искреираното сценарио против Македонија

А1он
Претседателот на опозициската СДСМ Зоран Заев продолжува да биде дел од креирано сценарио во интерес на трета страна која не и сака добро на Македонија,
Економија

Повторно измени за хонорарите-вработените да плаќаат само за хонорар над 21.300 денари

А1он
Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ најави дека ќе поднесе предлог за изменување и дополнување на законот за придонеси, според кој вработените нема да се плаќаат надоместок
Македонија

Членови на ВМРО-ДПМНЕ формираа Форум на слободоумни патриоти

А1он
„Поаѓајќи од уставно загарантираните човекови слободи и права, пред се од правото на здружување заради остварување и заштита на граѓанските, политичките, економските, социјалните и културните
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Народот знае да цени кој работи за негово добро

А1он
ВМРО-ДПМНЕ ја поздрави синоќешната одлука на Централниот одбор на СДСМ и како што се наведува во соопштението од партијата, тоа за нив е очекувано. – Народот