diplomatski klub

Македонија

Дипломатскиот клуб се прости од нивниот член – амбасадорот Ахил Тунтев

А1он
Дипломатскиот клуб преку соопштение изрази жалење по повод смртта на амбасадорот Ахил Тунтев – нивен член, долгогодишниот дипломат и новинар, колега, пријател, виспрен аналитичар и
Македонија

Дипломатски клуб: Поддршка за дипломатите за професионалноста и пожртвуваноста во актуелната здравствена криза

А1он
Извршниот одбор на Дипломатскиот клуб – Скопје, по повод Денот на македонската дипломатија 29 април, изразува поддршка и благодарност на македонските дипломати кои, како што
Македонија

Дипломатски клуб: Иванов ја уништува дипломатијата

А1он
Извршниот одбор на Дипломатскиот клуб – Скопје расправајќи за актуелните прашања од надворешната политика и дипломатијата на Република Македонија, констатира дека постои блокада во професионалниот
Македонија

Дипломатски клуб: Ја поздравуваме постигната согласност, ова е настан без преседан во македонската дипломатија

А1он
„По повод најавената спогодбата меѓу владите на Република Македонија и Република Грција за надминување на деценискиот спор за името на нашата држава, Дипломатскиот клуб смета