cuk

Македонија

Костиќ, претседател на МЗ Галичник: Дедо Павле качи температура и не ги препознаваше домашните

Маја Илиевска-Пачемска
Утрово Центарот за управување со кризи и МВР со хеликоптер го извлекле од завеаното село Галичник 78 – годишниот Павле Луканоски кој веќе шест дена
Македонија

(ВИДЕО) Спасувачка акција на МВР и ЦУК: Жител на Галичник со хеликоптер пренесен во болницата „8 Септември“

А1он
Постојан жител на Галичник денес со хеликоптер бил пренесен на лекување во болницата „8 Септември“ во Скопје. Поради големи снежни наноси селото е отсечено, па
Македонија

Раководителот на Секторот за аналитика при ЦУК добитник на наградата „Лауреат на годината“

А1он
Во канцелариите на Центарот за управување со кризи денеска главниот претставник на Агенцијата за меѓународна соработка на Јапонија (JICA), од Балканската канцеларија од Белград, Џиро
Македонија

Ангелов: Големиот број на експлозивни средства го отежнуваат гаснењето на пожарот на Галичица

А1он
Почнувајќи од 3 септември, кризната состојба предизвикана од пожарите е завршена. Во моментов е активен пожарот на планината Галичица, а утрово е регистриран и еден
Македонија

ЦУК: Голема е веројатноста пожарот на Галичица од албанска страна да навлезе на наша територија

А1он
Постои можност пожарот на Галичица да се спушти кон пониските делови на планината и да ја загрози високата шума од страната на Преспанското и Охридското
Македонија

ЦУК: Пожар на Галичица, опасност да биде зафатена и заштитената зона од шумата

А1он
Пожарот којшто беше активен на албанска територија на планината Галичица со помош на ветрот е веќе преминат на македонска територија кај граничен Камен Ф9. Екипи