cernobil

Свет

Шумски пожар близу до запечатената нуклеарна централа во Чернобил

А1он
Голем шумски пожар избувна близу до некогашната нуклеарна централа во Чернобил, која по хаваријата и големиот пожар во 1986 година е запечатена и изолирана. Украинското
Свет

Купола врз Чернобил: Запечатување на радиоактивниот саркофаг

А1он
Деновиве започна да се демонтира, дел по дел, огромниот оџак кои изникнува од нуклеарната централа Чернобил. Тоа е само еден дел од мамутскиот инженерски проект