bunardzik

Економија

„Гересхајмер“ отвори фабрика во Бунарџик, инвестиција од 25 милиони евра и 400 работни места

А1он
Германската компанија „Гересхајмер“ денеска официјално ја отвори фабрика во Технолошко индустриската развојна зона (ТИРЗ) Скопје 2 во Бунарџик за производство на специјализирани производи од медицинско
Економија

Анѓушев на увид во Бунарџик и ТИРЗ Скопје 2

А1он
Вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, и директорот на Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони, Александар Младеновски, денеска ќе извршат увид во градежните работи на
Економија

„Текнохозе“ почна да гради втора фабрика во Бунарџик

А1он
Италијанската компанија „Текнохозе“ која во Македонија е регистрирана под името „Витек Македонија“ денеска постави камен-темелник на вториот објект во Технолошко-индустриската зона Скопје 1 во Бунарџик
Економија

„Џонсон Мети“ со втора фабрика во Македонија

А1он
Најголемиот извозник од земјава, британската компанија „Џонсон Мети“, ќе го удвои производството во Македонија. Kомпанијата ќе отвори уште една фабрика за катализатори во индустриската зона