brzi testovi

Свет

Земјите од ЕУ меѓусебно ќе си ги признаваат тестовите за Ковид-19

А1он
Земјите-членки на ЕУ денеска се договорија за зајакнување на употребата на брзи антигени тестови и за меѓусебно признавање на резултатите од тестовите за Ковид-19, соопшти
Свет

ЕК препорачува широка употреба на брзите тестови за коронавирус

А1он
Европската комисија денеска побара од земјите-членки на ЕУ да ја прошират употребата на брзи анагени тестови, кои се помалку сигурни од стандардните ПЦР за коронавирус,
Македонија

Набавка на дополнителни количини брзи тестови за Ковид-19

А1он
Владата на денешната донесе одлука за набавка на брзи антигени тестови за Ковид-19. Како што соопшти владината Прес-служба набавката ќе се спроведува со постапка на
Македонија

Брзи тестови за корона од утре во Штип, Гостивар, Прилеп, Струмица и Кичево

А1он
Во пет здравствени институции во државата, од утре ќе се врши тестирање за коронавирус со брзи антигенски тестови. Тестирања ќе се вршат во Здравствените домови