balet

Култура

Националната опера и балет со балетската претстава „Госпоѓиците од Авињон” во Пловдив

А1он
Во Домот на културата „Борис Христов” во Пловдив, Република Бугарија, вечерва гостуваше Националната опера и балет на Република Северна Македонија со балетската претстава „Госпоѓиците од
Култура

Современиот балет во три слики „Пепелашка“ од Сергеј Прокофјев на 20 и 21 јануари

А1он
Најновата балетска продукција од Националната опера и балет, современиот балет во 3 слики „Пепелашка“ од Сергеј Прокофјев, современа бајка за сите возрасти на сцената на
Култура

„Госпоѓиците од Авињон“ на 5 ноември на сцената на Националната опера и балет

А1он
Во рамките на манифестцијата „Есенски музички свечености“ 2022 на сцената на Националната опера и балет на 5 ноември во 20 часот ќе се изведе атрактивната