ararat

Македонија

Двајца тетовски алпинисти го освоија Арарат, највисокиот врв во Турција

А1он
Надир Мурсели и Ана Соколовска, членови на планинарскиот клуб Љуботен, вчера го освоија највисокиот врв во Турција, Арарат на 5.137 метри надморска височина, објавија од