amfora

Македонија

Накитена подводната новогодишна елка во Охридското езеро

А1он
Нуркаите од Нуркачкиот центар АМФОРА од Охрид во Музејот на вода традиционално и оваа година ја накитија подводната новогодишна елка и на сите граѓани на
Култура

ВИДЕО: Културно историски знаменитости во Охридското Езеро

А1он
Нуркачите од Нуркачкиот Центар АМФОРА од Охрид во соработка со Завод и Музеј Охрид успешно го реализира проектот „Културно историски знаменитости во Охридското Езеро3. Во
Македонија

„Амфора“: Безмилосно се изловува охридската пастрмка во време на мрест и строга забрана за риболов

А1он
Ендемичниот вид Охридска пастрмка безмилосно се изловува, независно забраната за риболов во време на мрест. Снимките што до медиумите ги доставија членовите на Нуркачкиот центар
Магазин

Без китење елка во Охридското Езеро, нуркачите од под вода посакаа среќна Нова 2021 година

А1он
Коронавирусот ја прекина и веќе воспоставената традиција на новогодишно китење елка во водите на Охридското Езеро. Оваа година поради ситуацијата наметната со коронавирусот нуркачите од
Македонија

ВИДЕО: Акција на нуркачкиот центар Амфора за вадење заостанати мрежи

А1он
„Заостанати потонати мрежи (духови) во Охридско езеро претставуваат голема опасност за живиот свет во езерото. Станува збор за потонати мрежи, кои прават штета не само