3 maj

Македонија

Со плати под просечната, новинарите даруваа крв и го одбележаа Светскиот ден на медиумите – 3 мај

Орце Костов
Најголемиот број од новинарите во државава го одбележуваат Светскиот ден на медиумите – 3 Мај со плати под просечната, а алармираат и за небезбедни услови
Регион

МАЈЕ: Медиумите во време на кризата покажаа дека се најважниот канал за комуникација со граѓаните

А1он
На светскиот ден на слободата на медиумите, во ек на глобалната пандемија предизвикана од коронавирусот, медиумите уште еднаш покажаа дека се клучни актери во општеството