Најубавите фотографии од патување

Од:

Меѓу 12 илјади фотографии кои пристигнаа на конкурсот на National Geographic, победи делото на Седрик Хуиниј под името „Пеперутка“ (Butterfly).

„Фотогрфијата е прекрасна, бидејќи авторот ги „фатил“ номадите во своето традиционално опкружување, но со модерни додатоци – така набљудувачот добива визуелна сатисфакција, уживајќи во нешто што не е клише“, се наведува во соопштението на жирито, коа на оваа фотографија и го додели првото место.

„Светлината и нијнсите на фотографијата наликуваат на сликарско дело, со извонредна доминација на црвената. Формите на триаголник, кои се многу впечатливи, додаваат динамичност“.

Ова се најдобрите фотографии на конкурсот на National Geographic.

Би можело да ве интересира

Почина сликарот Таки Павловски

Ана Ололовска

Изложба на фотографии „ЕЛЕМА 2023“

Ана Ололовска

Утре започнува шестото издание на мултимедијалниот фестивал ArtArea/Артерија

Ана Ололовска

Започна 15-та јубилејна Меѓународна графичка работилница „Софија“ во Богданци

Ана Ололовска

Зоран Попоски изложува на Месецот на дигитална уметност во Париз

Ана Ололовска

Изложба на проширено кино „Терански Фрагменти“

Ана Ололовска