Јавните куќи во Хонг Конг веќе работат претежно со кукли

Од:

Епидемијата на коронавирус, која инфицираше повеќе од 1,2 милиони луѓе ширум светот, доведе до видлив пад на светската економија. Многу земји воведоа мерки за да им помогнат на малите и средни бизниси да ја издржат кризата, но сопствениците на јавни куќи не можат да се потпираат на државна помош.

Така, додека некои хотелиери, за да си го спасат бизнисот, ги претвораат своите хотели во секс-свратилишта, веќе постоечките бордели директно ги ослободуваат работничките и ги заменуваат со пластични „девојки“.

Туризмот е една од најпогодените стопански гранки од корона-кризата. Само во Хонг Конг месецов се очекува да се затворат повеќе од 200 хотели.

Според претприемачите, нема ништо неморално во заменувањето на живите луѓе со пластика.

– Ова му е потребно на пазарот… Ние не го корумпираме јавниот морал, изјави една бизнисменка којашто претпочита да остане анонимна.

Би можело да ве интересира

Бакнувањето и сексот како лек

Ана Ололовска

Порното е опасно по здравјето

Ана Ололовска

Краставицата ја зголемува желбата за секс кај жените, медот кај – мажите

Ана Ололовска

Холандија им препорача на самците да си најдат „секс-другарче“

Ана Ололовска

Данците останаа дома: Зголемена продажбата на секс-играчки

Ана Ололовска

Истражување: Претераното гледање порно е опасно по сексуалното здравје

Ана Ололовска