Илјада мали скулптури од мраз

Од:

Илјада мали скулптури на жени и мажи, изработени од мраз, поставени се на скалите на челеанскиот правен факултет.

Нивниот автор, бразилскиот уметник Неле Азеведо, вели дека скулптурите, кои веднаш почнаа да се топат , потикнуваат на размислување за минливоста и краткиот век на животниот циклус.

Би можело да ве интересира

Почина сликарот Таки Павловски

Ана Ололовска

Утре започнува шестото издание на мултимедијалниот фестивал ArtArea/Артерија

Ана Ололовска

Започна 15-та јубилејна Меѓународна графичка работилница „Софија“ во Богданци

Ана Ололовска

Зоран Попоски изложува на Месецот на дигитална уметност во Париз

Ана Ололовска

Изложба на проширено кино „Терански Фрагменти“

Ана Ололовска

Избрани четворицата финалисти за наградата ДЕНЕС за млад визуелен уметник до 35 години

Ана Ололовска