Дињата посилна од никотинот

Од:

Сочната и ароматична диња им се препорачува на пушачите, зашто изобилува со супстанци кои ја штитат слузокожата на устата, како и со антиоксидансот – витаминот Ц.

Овој зеленчук не би требало да се јаде во поголеми количества, зашто тешко се вари, така што треба да го избегнуваат сите оние со чувствителен желудник, како и дијабетичарите.

Дињата може да биде и прва помош при надворешни повреди на кожата (изгореници или каснувања од инсекти), зашто ги ублажува болките.

Би можело да ве интересира

Исхрана и плодни денови – како одредена храна може да ги зголеми или намали шансите за зачнување

Катерина Ѓуровски

Во ЕУ годишно умираат 10.000 луѓе бидејќи не вежбаат доволно

Ана Ололовска

М-р по фармација Славица Тодоровска од „Хемофарм“ советува: Запекот мора да се лекува

Ана Ололовска

Природата во градот ја намалува осаменоста

Ана Ололовска

Кафето, алкохолот и месото се штетни за бубрезите

Ана Ололовска

Откриен досега непознат дел од човековата вилица

Ана Ололовска