Десет апликации без кои денешната младина не може да живее

Од:

Секој од нас има некоја дневна рутина и апликации кои ги проверува штом се разбуди.

Мобилните телефони денес се главниот апарат што го користиме за комуникација и работа, поради тоа секој од нас посветува големо внимание на апликациите кои ќе ги инсталира на својот телефон.

Едно неодамнешно истражување покажа дека младите лица користат корисни апликации.

Американскиот „ком Скор“ истражи без кои апликации не може да живее денешната младина, односно лицата на возраст меѓу 18 и 34 години.

Ова е листата на најупотребуваните апликации:

10. Instagram
9. WhatsApp
8. Apple App Store
7. Google Search
6. Google Maps
5. YouTube
4. Facebook Messenger
3. Facebook
2. Gmail
1. Amazon

Би можело да ве интересира

Во Македонија се помалку се плаќа во кеш: Раст од 20 отсто кај плаќањето преку мобилен

Орце Костов

(ВИДЕО) Масовна измама на интернет во Македонија, се нуди брза заработка

Александар Тодески

На граѓаните не им се работи во „Бехтел и Енка“: Стигнале само 360 апликации за 2.000 работни места

Орце Костов