Жерновски побара поведување прекршочна постапка против организаторите на вандализмот во Центар

Од:

Градоначалникот на општина  Центар, Андреј Жерновски, поднесе барање за поведување на прекршочна постапка против непознат сторител, поради уништување на општински имот и загрозување на животот на легално избраните советници, градоначалник, општинската администрација и претставници на  медиумите.

Градоначалникот не може да поднесе пријава против организаторот, бидејќи во регистарот не може да се идентификува организацијата „Веритас“, која се јави во медиумите како организатор на протестите.

po-protest1

Градоначалникот ја повикува Сузана Миновска, која даваше изјави во име на „Веритас“, да  го открие идентитетот на организацијата. Ја поканува да дојде во општината или тоа да го стори во МВР-Сектор за јавен ред и мир.

И во дописот до полицијата, според информациите од командирот, немало печат и адреса, за да се види кој точно го организирал протестот, кој го најавуваа како мирен и граѓански.

po-protest3

Во пријавата  е наведена штетата и што точно се случуваше за време на седницата на Советот.

Би можело да ве интересира

Општински инспектори почнаа да мерат бучава во Центар, на два објекта им наложија да се стишат

Жарко Настоски

Центар ќе казнува локали за гласна музика, се бунеле жителите

Жарко Настоски

Центар раскина договор за катна гаража на „Климент Охридски“, просторот ќе биде парк

Маја Илиевска-Пачемска

Општина Центар по 12 години сама ќе одлучува за летните тераси, Градот ѝ ги предаде надлежностите

Жарко Настоски

На „Ленинова“ и „Максим Горки“ веќе нема паркирање со пораки, на тие места ќе паркираат жителите

Жарко Настоски

Центар има 32 барања за градење, укинатиот мораториум отвори можност за градежна офанзива по плановите оценети како криминални

Маја Илиевска-Пачемска

1 comment

saki 13/06/2013 - 12:35 at 12:35

ajde sega da se povika nekoj na odgovornost…

Reply

Leave a Comment

eight + one =