Зголемен водостојот на Вардар, Брегалница и Црна река

Од:

Зголемен е водостојот на Вардар кај Јегуновце, Брегалница кај Берово и Штип и на Црна река кај Новаци во однос на просекот за ноември, соопшти денеска Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Значително е намалено нивото на Сатеска кај Ботун, а помал водостој е измерен и на Вардар кај Велес и Демир Капија, Крива Река кај Крива Паланка, Црн Дрим кај Ложани.

Водостојот на Дојранското, Охридското и на Преспанското Езеро е во рамки на ноемврискиот просек

Би можело да ве интересира

Зголемено нивото на реките, езерата во рамки на просекот за јуни

Зголемен водостојот на Преспанското Езеро

Ана Ололовска

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

Ана Ололовска

Зголемен водостојот на Охридско Езеро, Преспанско под апсолутниот минимум

Ана Ололовска

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

Ана Ололовска

Намален водостојот на Охридското Езеро

Ана Ололовска