Започна изградбата на канализациска мрежа во Брвеница

Од:

Над три илјади жители од населеното место Брвеница за шест месеци ќе добијат фекална канализациска мрежа. Изградбата на канализацијата почна денеска, а ќе се гради и колектор за пред-третман на отпадните води.

Инвестицијата изнесува 21,5 милиони денари, обезбедени од Европската инвестициска банка.

Од Министерството за транспорт и врски велат дека со изградбата на новата канализациска мрежа ќе се обезбедат поквалитетни и поеколошки услови за живеење во општина Брвеница.

Канализациската мрежа беше едно од главните барања на жителите на населеното месо Брвеница до централната власт, бидејќи досега отпадните води беа третирани со септички јами, укажуваат од ресорното Министерство.

Би можело да ве интересира

Гори земјоделска задруга во тетовска Брвеница, пожарникарите со часови се обидуваат да го скротат огнот

Жарко Настоски

Река: За да живееме концепт на една Република за сите, треба да постои реална еднаквост

Пендаровски во Брвеница : Обединети тргнавме заедно напред кон подобар живот, кон иднина во ЕУ и НАТО!

Започна втората фаза од поставувањето на канализација во Брвеница

Ана Ололовска