Во урбаните заедници „Цветан Димов“ и „Бирарија“ во Кисела Вода ќе се собира кабаст отпад

Од:

Акцијата за собирање на кабаст отпад и електронска опрема која Општина Кисела Вода и ЈП „Комунална хигиена“ ја спроведуваат заедно, утре и задутре продолжува во урбаните заедници: „Цветан Димов“ и „Бирарија“.
Во истите урбани заедници локалната самоуправа ќе спроведе активности за расчистување на сметот. Во исто време ќе се средуваат детските игралишта, а ќе се кастрат и сувите гранки на дрвјата и грмушките.

Кабастиот отпад граѓаните треба да го одложуваат до 11:00 часот пред своите домови, на тротоарите, но потребно е да внимаваат истиот да не го попречува движењето на возилата и пешаците. Одлагањето на отпадот забрането е после опредленото време и датум.

Минатата седмица во урбаните заедници 11 Октомври – бараки и згради беа собрани 5 тони кабаст отпад и електронска опрема.

Би можело да ве интересира

Се бара помош за опожарените станови во Кисела Вода

Мери Јордановска

Се разгледуваат уште две алтернативни локации за преселба на центарот за зависници во Кисела Вода

Ана Ололовска

ВИДЕО: Пожарот изгоре сè, ѝ остана само една кеса во рацете

Мери Јордановска

Темелковски на протест со жителите на Кисела Вода за дислокација на Центарот за зависници

„Улици“ скинале кабел, пола Кисела Вода без струја

ВИДЕО: Гори стан во Кисела Вода, има заглавени станари во зградата

Ана Ололовска