Во Дебар и Центар Жупа гласаа 31 болно и изнемоштено лице

Во општините Дебар и Центар Жупа денеска своето право на глас го остварија 31 болно и изнемоштено лице.

Според претседателката на Општинската изборна комисија, Елмира Бакали, во Дебар гласале 30 лица.

-Гласаа 30 болни и изнемотени лица. Требаше да гласаат 33, но тројца не се најдени на пријавената адреса. Гласачкиот материјал е распределен без пробеми и очекуваме дека утре се ќе мине во најдобар ред, рече Бакали.

Утре во општина Дебар, освен за претседател на државата, ќе се гласа и за нов градоначалник. Изборниот процес ќе се одвива во 27 избирачки места, а во единствениот Избрачки список се запшани 18.625 лица со право на глас.

Во општина Центар Жупа, за гласање во својот дом беше прјавено само едно лице кое и го оствари своето право на глас. Според претседателот на ОИК, Еран Зубер, гласачкиот материјал е распределен и утре во оваа општина ќе се гласа на 16 избирачки места. Правото на глас треба да го остварат 6.951 лице.

Би можело да ве интересира

Зеленски смета дека новиот премиер на Украина треба да биде економист без политичко минато

Татјана Ташкова

Предвремени парламентарни избори во Украина

Конечни резултати од парламентарните избори во Грција

Украдена гласачка кутија во атинска населба

Татјана Ташкова

Нова демократија во предност пред СИРИЗА

Aкредитирани 320 грчки и странски новинари за изборите во Грција