ВМРО-ДПМНЕ: Славјанка Петровска и нејзиното семејство се со регистрирано живеалиште во луксузната хациенда со базен

Од:

„Славјанка Петровска и нејзиното семејство се со регистрирано живеалиште во луксузната хациенда со базен“ соопштуваат од опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

„Славјанка Петровска гласа во ОУ „Ацо Шопов“ во Бутел во избирачко место на кое гласаат жителите од „Радишанска“ од делот каде што се наоѓа хациендата на Петровска. Семејството на Петровска се јавува и како обврзник за плаќање на сметките во хациендата. Таткото на Петровска е лицето на чие име гласат сметките за вода кои стигаат на таа адреса“ велат од партијата.

Според ВМРО-ДПМНЕ, Петровска не може да бега од одговорност.

„Таа се обиде да сокрие луксузна хациенда со базен. Петровска лажеше за својот имот. Славјанка Петровска да си поднесе оставка, а хациендата со базен да ја донира не на ВМРО-ДПМНЕ како што вети, туку на здруженијата на бранители од 2001 година“ велат од партијата.

Би можело да ве интересира

ВМРО-ДПМНЕ: Оставка од Филип Андов – Сокол и одговорност од Тупанчевски

ВМРО-ДПМНЕ: Полицијата функционира на донации, а власта на СДС во заминување троши над 7 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ: Владата води нула грижа за пациентите со ретки болести, уште не е ни почната постапката за набавка на терапијата

ВМРО-ДПМНЕ: Светска Банка констатира најмал раст на БДП за Македонија во регионот

(ВИДЕО) Кирков: Неспособноста на Спасовски оди до таму што и по 24 часа, не го најдоа убиецот на кучињата во Струга

ВМРО-ДПМНЕ: Tеглите загаден воздух со кои СДС како опозиција протестираше нека ги извадат од подрумите и остават пред нивната влада