ВИДЕО: Со кредит Жерновски ќе ја плаќа казната од инспекторите

Од:

Катерина Цаневска Арсовска, од Кабинетот на градоначалникот Андреј Жерновски, на прес- конференција посочи дека блокадите врз општината Центар, се прават и одвнатре и однадвор.

Градоначалникот Жерновски, рече, веќе плати казна од 1.500 евра по налог од Трудова инспекција, а денеска и тоа само благодарение на тоа што е направено порамнување, плати казна од 7.500 илјади евра, инаку предвидената казна е 15.000 евра.

Жерновски за да ја плати оваа казна ќе подигне кредит.

„И тоа замислете, поради доцнење од „цел“ еден ден за непостапување по инспекциски надзор. Значи за 24 часа, 7.500 илјади евра.

– И дека не се работи со ист аршин, тоест дека актуелното раководство на Центар е на удар, ќе ви потврди фактот, што најдовме дека има останато предмети по кои не е постапено од многу порано“, рече Цаневска-Арсовска.

Секојдневни „гости“ во општината се инспекторите.

Општината и градоначалникот велат дека се добредојдени, но очекуваат инспекциите да се се ревносни во сите општини, а не само во Центар.

Петар Клинчарски

Би можело да ве интересира

Општински инспектори почнаа да мерат бучава во Центар, на два објекта им наложија да се стишат

Жарко Настоски

Центар ќе казнува локали за гласна музика, се бунеле жителите

Жарко Настоски

Центар раскина договор за катна гаража на „Климент Охридски“, просторот ќе биде парк

Маја Илиевска-Пачемска

Општина Центар по 12 години сама ќе одлучува за летните тераси, Градот ѝ ги предаде надлежностите

Жарко Настоски

На „Ленинова“ и „Максим Горки“ веќе нема паркирање со пораки, на тие места ќе паркираат жителите

Жарко Настоски

Центар има 32 барања за градење, укинатиот мораториум отвори можност за градежна офанзива по плановите оценети како криминални

Маја Илиевска-Пачемска

1 comment

kiki 14/06/2013 - 19:26 at 19:26

G-n Zernoski imate slaba pravna sluzba ste mozele da gi izbegnete kaznite bidejki inspektorite ne se sposobni da sprovedat na zakon zasnovana postapka

Reply

Leave a Comment

ten + five =