(ВИДЕО) Шкријељ: Прво прочитајте, па гласајте за заклучоците и македонскиот јазик во ЕУ

Од:

Во изминатиот период од 11 години додека владееше ВМРО-ДПМНЕ не реши ниедно важно прашања, нѐ испокаравте со сите соседи, внатре нѐ поделивте по сите можни основи, порача пратеничката на СДСМ, Санела Шкријељ на денешната собраниска седница.

„Седнете и добро прочитајте и ако и мислите добро на оваа држава, гласајте за овие заклучоци што значат гаранција за македонскиот јазик и идентитет и јазик. Во спротивно покажувате дека не ви е гајле ни за јазик, ни за идентитет, ни за историја“ заклучи пратеничката Шкријељ.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Шкријељ: СДСМ не дозволи профитерство врз грбот на народот, со одлуката за лебот ги заштитивме граѓаните

(ВИДЕО) Шкријељ: Срамно, пратеник на ВМРО-ДПМНЕ се обиде физички да нападне пратеничка

Шкријељ: Се грижиме за најмладите, инвестираме во подобри услови и нови градинки

(ВИДЕО) Шкријељ: Финансиска поддршка за пензионерите со пензии до 14.000 денари

Шкријељ: Буџетот за 2023 е развоен, 250 милиони евра за мерки и близу 800 милиони евра за капитални проекти

(ВИДЕО) Шкријељ: Им помагаме на ранливите категории во време на криза