ВИДЕО: Полицијата не успеа да го спречи боењето на Министерството за финансии

Од:

Полицијата иако ги чуваше сите влезови, сепак не успеа да спречи боење на Министерството за финансии.

Дел од групата демонстранти кои успееа да се пробијат до министерството фрлаа со боја поради револтот од преголемото задолжување на државата од страна на актуелната власт и министерот за финасии.

Со боја се фрлаше и преку зградата од Градски ѕид со чатал од страна на демонстрантите кои беа спречени да пристигнат до зградата на финансии.

Демонстрантите извикуваа “партиска полиција“ и ги повикуваа припадниците на МВР да не ја штитат ВМРо-ДПМНЕ и криминалот.

Би можело да ве интересира

МФ: Јавниот долг 54,9 % од БДП, намален дополнителни 2,2 процентни поени

А1он

МФ: Јавниот долг во услови на криза намален на 57,1% од БДП, на ниво под мастришкиот критериум

А1он

МФ: Во подготoвка се правни решенија за промена на надоместокот за приватизација на државно градежно земјиште

А1он

Македонија доби 225,6 милиони евра грант за инфраструктурни и енергетски проекти преку ЕК

А1он

Министерство за финансии: Јавниот долг се менаџира и се одржува на стабилно ниво

А1он

СЕФФ прераснува во форум на размена на идеи – Препораките од Конференцијата, прифатени од Владата, ќе се преточуваат во стратешките документи

А1он