ВИДЕО: Васко Ковачевски и шест други директори на ЕЛЕМ ќе треба да платат казна бидејќи не поднеле анкетни листови

Од:

Антикорупциската комисија ќе поведе прекршочна постапка против седум директори во рударско-енергетските комбинати што се во составот на АД Електрани на Македонија бидејќи не доставиле анкетни листови.

dobivaj vesti na viber

Васко Ковачевски, кој е директор на РЕК Битола, Ѓоко Ташев, кој ја извршува функцијата вд директор на ХЕЦ Тиквеш, Ѓорѓи Божиновски – в.д. директор на ХЕС Маврово, Златко Пиперковски – в.д. директор ХЕС Треска, Стево Попоски – в.д. директор на Енергетика Скопје, Ќерим Халили – директор на РЕК Осломеј, ќе треба да платат глоба од 150 евра на антикорупциската комисија.

Би можело да ве интересира

123 казни за прекршоци што ги прават пешаците

140 санкции за брзо возење

162 сообраќајни прекршоци во Скопје, 24 за брзо возење

519 санкции за брзо возење

142 санкции за прекршоци што ги прават пешаците

Горан Наумовски

326 санкции за брзо возење