УКИМ ќе го одбележи Светскиот ден на науката за мир и развој

Од:

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ ќе го одбележи Светскиот ден на науката за мир и развој – 10 Ноември, оваа година онлајн поради пандемијата со КОВИД-19.

Како што соопшти УКИМ, на одбележувањето ќе се обрати ректорот Никола Јанкуловски и ќе бидат претставени добитниците на годишните награди за најдобри научници и уметник на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје за 2019 година

Ќе се одржи и трибина на тема „Отворена наука“ со предавачите проф.д-р Никола Стиков од Универзитетот на Монтреал, Канада, и проф.д-р Владимир Трајковиќ од Универзитетот„Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Би можело да ве интересира

Справувањето со пандемијата во фокусот на Светскиот ден на науката за мир и развој

Ана Ололовска

Академски час на најстариот факултет: Стота генерација студенти на Филозофски на УКИМ

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Пендаровски до бруцошите на Правен: Знаењето и експертизата кои ќе ги добиете ни се неопходни за нашата трансформација на патот кон ЕУ

Ана Ололовска

Прв академски час на факултетите

Ана Ололовска

Факултетите на УКИМ ќе објават ранг-листи на пријавени кандидати според успехот во средно образование

Ана Ололовска

Конференција за 100 години постоење на Филозофскиот факултет на УКИМ

Ана Ололовска