Томовски: Предлогот од Париз владата го прифаќа, а ВМРО-ДПМНЕ не го прифаќа

Од:

„Предлогот од Париз владата го прифаќа, а ВМРО-ДПМНЕ не го прифаќа, ајде на избори, народот нека одлучи. Дипломати во земјава и поранешни високи владини функционери потврдуваат дека владата на Ковачевски дала пас за предлогот од Париз“, рече Ивица Томовски, член на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

dobivaj vesti na viber

„Предлогот за ставање на бугарските барања во рамките на преговорите со ЕУ е одобрен од Ковачевски и Османи, и тој мора да поминал низ каналите на комуникација помеѓу МНР и Француската Република.

ВМРО-ДПМНЕ не калкулира со македонските национални интереси, како што тоа го прави СДСМ. ВМРО-ДПМНЕ го отфрла предлогот од Париз и смета дека тој води само кон асимилација на Македонците и бугаризација на државата. Предлогот не почива на европските вредности, туку на правилото на посилниот.

Ковачевски кој дал дозвола за предлогот да биде пуштен во јавноста, треба да собере храброст и да го признае тоа пред јавноста. Ниту еден наш партнер нема да прави никаков чекор, без притоа за тоа да добие усогласеност на ставовите помеѓу двете страни.

Ковачевски е виновен што воопшто го прифатил овој предлог. И со тоа направил голема штета.

Но еве, доколку Ковачевски смета дека предлогот е добар, тогаш ајде на избори. Тој со ставот дека предлогот од Париз е добар и дека според него треба да се реши проблемот со Бугарија, а ВМРО-ДПМНЕ со ставот дека предлогот е штетен за нацијата и државата и дека треба веднаш да биде отфрлен. Па народот нека избере“, изјави Ивица Томовски, член на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

Би можело да ве интересира

ВМРО-ДПМНЕ: Судот да ја утврди деловната способност на дезертерот Ковачевски за да се види дали неспособноста му е прогресирана

Катерина Павлова-Николовска

Ковачки: Има основни сомненија дека Ковачевски има нарушена деловна способност, сам поднел документ дека е трајно неспособен

Ана Ололовска

ВМРО-ДПМНЕ: Ова ли е новото модерно Скопје на СДС – луѓе на директорот на Арсовска физички малтретираат вработени, оставки веднаш

Ана Ололовска

ВМРО-ДПМНЕ: Еднаш лажго, секогаш лажго, еднаш дезертер, секогаш дезертер-тоа е Ковачевски

Ана Ололовска

ВМРО-ДПМНЕ: Народот нема за леб, а владата набавува октоподи

Ана Ололовска

Ковачки: Уште не одговорија од СДС, дали Ковачевски лажел за да избега од војска или е навистина трајно неспособен

Ана Ололовска