СЗПМ: Пензионерите да ги почитуваат мерките, автобускиот превоз да се користи само кога е неопходно

Од:

Сојузот на здруженија на пензиoнерите на Македонија (СЗПМ) денеска испрати апел до пензионерите доследно да ги почитуваат мерките за носење на маски и одржување на социјална, односно физичка дистанца.

Автобускиот превоз, како што посочува Сојузот, пензионерите да го користат само во случаи кога тоа е неопходно потребно.

-Исто така, се упатува апел и до сите приватни и државни субјекти: банки, пошти, маркети… предност да се дава на пензиoнерите бидејќи тие се ризична целна група каде степенот на превенцијата треба да биде на повисоко ниво, се наведува во соопштението на СЗПМ.

Би можело да ве интересира

Не е исклучена можноста жените да одат во пензија и со 62 години, ако така одлучат

Жарко Настоски

Задолжително пензионирање на 64-годишна возраст, останува можноста жените да се пензионираат со навршени 62 години

Ана Ололовска

Се разгледуваат нови услови за пензионирање, ќе го зголеми ли тоа товарот на пензискиот фонд

Ана Ололовска

Се разгорува битката за превласт меѓу кавадаречките пензионери: Ѓорѓи Лазов против Ристо Анѓушев

Жарко Настоски

Заев: Во пензија ќе се оди задолжително на 64 години

Жарко Настоски

КСС: Прифатлив моделот за предвремено пензионирање, старосната граница за пензионирање од три до пет години

Ана Ололовска