Сухејл Фазлиу – министер за локална самоуправа

Од:

Новиот министер за локална самоуправа Сухејл Фазлиу е роден на 30.09.1986 година во Скопје.

Средното образование го завршил во средното училиште на Град Скопје „Д-р Панче Караѓозов“ – Скопје, а дипломирал на Факултетот за современи науки и технологии на Универзитет на Југоисточна Европа во Тетово.

Во неговата биографија се наведува дека од 2010 до 2016 година работел како независен консултант во Е-Влада на повеќе позиции како консултант за информатичка технологија и веб апликации за различни компании, за услуги за локална самоуправа за повеќе земји, за услуги за јавни претпријатија за повеќе земји и услуги за он-лајн шопинг.

Сухејл Фазлиу зборува англиски јазик.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Околу 21,6 милиони денари наменети за проекти за регионален развој

Ана Ололовска

Нов граничен премин со Бугарија за развој на пограничните општини

Ана Ололовска

Фазлиу: Надлежните да направат анализи и да излезат со конкретни докази за евентуални злоупотреби

Ана Ололовска

Презентација на 16 проекти одобрени со грантовата шема за инвестиции

Ана Ололовска

Фазлиу во работна посета на Унгарија

Ана Ололовска

Општина Виница очекува државна поддршка за два рурални инфраструктурни проектa

Ана Ололовска