Студентите можат да отворат фирма за 250 денари

Од:

Сите студенти кои се на редовни и вонредни студии отсега ќе можат да отворат фирма за само 250 денари, наместо досегашните 1.190 денари. Ова следува по одлуката на Владата за намалување на цените за основање фирми од студенти кое се одвива по електронски пат во Централниот регистер.

Со одлука на Владате е намалена и цената за основање на фирма од студенти по пат на хартиен поднесок и наместо досегашните 2.424 денари надоместокот сега ќе изнесува 1.199 денари или за половина помалку.

Би можело да ве интересира

Средношколците и студентите со своите барања пред МОН – полесна државна матура и подобар студентски стандард

Ана Ололовска

МОН префрли пари, но студентите не се откажуваат од протестот: „Не може пари за оброк да добиваме на крајот од месецот“

Орце Костов

Средношколците ги повикаа студентите на заеднички протест

Катерина Павлова-Николовска

Темелковски: Не се откажуваме од ветените 140 денари за студентски оброк

Ана Ололовска

Студентите ги добија средствата за субвенциониран студентски оброк

Ана Ололовска

Студенски отпор: Надлежните сѐ уште не ги исплаќаат финансиите што законски им следуваат на студентите