Студентите денеска ќе го изберат својот лидер

Од:

На 23 факултети на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска од 9 до 17 часот ќе се спроведе гласање за избор на нов претседател на Студентскиот парламент на Универзитетот (СПУКМ).

Кандидати се Шевал Нуредин, студент на Економскиот факултет, поддржан од 29 делегати од СПУКМ, Трајче Митрев, студент на Стоматолошкиот факултет, поддржан од 15 матични студентски парламенти и Кирил Спироски од Правниот факултет, поддржан од пет матични студентски парламенти.

Кампањата за избор на нов студентски лидер на Скопскиот универзитет почна на 28 септември и траеше до понеделникот. Новоизбраниот ќе го замени актуелниот претседател на СПУКМ, Иван Живковски.

Би можело да ве интересира

Средношколците и студентите со своите барања пред МОН – полесна државна матура и подобар студентски стандард

Ана Ололовска

МОН префрли пари, но студентите не се откажуваат од протестот: „Не може пари за оброк да добиваме на крајот од месецот“

Орце Костов

Средношколците ги повикаа студентите на заеднички протест

Катерина Павлова-Николовска

Темелковски: Не се откажуваме од ветените 140 денари за студентски оброк

Ана Ололовска

Студентите ги добија средствата за субвенциониран студентски оброк

Ана Ололовска

Студенски отпор: Надлежните сѐ уште не ги исплаќаат финансиите што законски им следуваат на студентите