Средба на Жерновски со чешкиот амбасадор Рамеж

Од:

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, во својот кабинет, го прими амбасадорот на Република Чешка во Скопје, Мирослав Рамеж.

Разговарано е за унапредување на односите со единиците на локалната самоуправа од двете држави и за збратимување и поблиски контакти на општина Центар со општини во Чешка.

Амбасадорот Рамеж од градоначалникот Жерновски побара подостоинствен изглед на спомен обележјето кое е поставено на местото каде што живеел првоборецот Роберт Гајдиќ Славко, роден во 1923 година во ЧССР.

Жерновски вети дека ќе направи се, што е во надлежност и можност на општината за да биде ова место согласно на големината на ликот и делото на Гајдиќ.

 

Би можело да ве интересира

Општински инспектори почнаа да мерат бучава во Центар, на два објекта им наложија да се стишат

Жарко Настоски

Центар ќе казнува локали за гласна музика, се бунеле жителите

Жарко Настоски

Центар раскина договор за катна гаража на „Климент Охридски“, просторот ќе биде парк

Маја Илиевска-Пачемска

Општина Центар по 12 години сама ќе одлучува за летните тераси, Градот ѝ ги предаде надлежностите

Жарко Настоски

На „Ленинова“ и „Максим Горки“ веќе нема паркирање со пораки, на тие места ќе паркираат жителите

Жарко Настоски

Центар има 32 барања за градење, укинатиот мораториум отвори можност за градежна офанзива по плановите оценети како криминални

Маја Илиевска-Пачемска

Leave a Comment

14 − four =