Состанок на Општински штаб за заштита и спасување во Штип

Денеска во кабинетот на градоначалникот на Општина Штип се одржа состанок на Општински штаб за заштита и спасување, кој е формиран од страна на Совет на Општина Штип.

Општина Штип заедно со двете јавни претпријатија од денеска е подготвена за секакви врнежи на дожд и невреме, со што двете јавни претпријатија со своите капацитети ќе бидат достапни за граѓаните со цел да не дојде до поголеми штети.

„Во општина Штип се најавуваат врнежи од дожд во вторник и среда попладне, со тоа што ние како Општински штаб мораме да ги презедеме сите мерки.

Од денеска двете јавни претпријатија и ТППЕ Штип се во приправност со што сите нивни капацитети, механизација и човечки ресурси коишто ги имаат на располагање ќе бидат во 24 часовна приправност при повик од Општинскиот штаб да бидат на терен и да ги преземат сите неопходни мерки,“ изјави градоначалникот Бочварски.

Јавните претпријатија „Стипион 2011“ и „Исар“ ќе бидат во приправност со човечки капацитети од околу 150 луѓе кои ќе бидат достапни за Општинскиот штаб за време на поплави и невреме, а додека ТППЕ Штип на располагање има 35 пожарникари.

Општина Штип преку ЈП „Стипион 2011“ и ЈП „Исар“ во моментот располага со 100 кубици песок и во зависност од потребите ќе биде обезбедена поголема количина на песок во идниот период.

Би можело да ве интересира

Штипскиот ветеринар: Кучето Бренда беше усмртено зашто беше старо и агресивно

Галена Николовска-Ризвановиќ

Штип конечно ќе ја гради браната на река Отиња

Ана Ололовска

Археолозите работат на два локалитета на експресниот пат Штип – Кочани

Пробниот попис во Штип тече без проблеми

Ана Ололовска

Одложено судското рочиште за стечај на штипски „Бетон“

Ана Ололовска

Акција „Се бара Тор од планетата Азгард“ во Штип

Ана Ололовска