Шефот на кабинет на Груби без да плати поминувал патарини со службено возило

Од:

Шефот на кабинет на вицепремиерот Артан Груби, бил фатен како ја поминува патарината кај Миладиновци без да плати, со нелегално поставени флешери, дознава „А1он“. Според наши извори, тој бил затекнат вчера и е еден од 32 лица за кои МВР објави дека биле санкционирани поради злоупотреби при наплата на патарината. Полицајците го фатиле при спроведување на акциска контрола на МВР.

Неофицијално, шефот на кабинет бил со службено возило на кое биле поставени флешерите. Автомобилот бил сопственост на новото Министерство за политички систем и односи меѓу заедниците. Незаконското поставување флешери се казнува прекршочно.

Kористењето на уреди за давање на посебни светлосни и звучни знаци (флешери) смеат да се вградуваат и употребуваат само на возилата со кои полицијата или воената полиција вршат придружба. Вакви уреди може да се вградуваат и употребуват и на возила определени со акт на Владата како и на возилата со право на првенство на минување.

Дополнително, флешери може да се вградат и во службените возила што ги користат претставници на Јавното обвинителство заради вршење увид, за обележаните службени возила на припадниците на Управата за финансиска полиција и со закон овластени лица на Царинската управа кои работат на откривање на кривични дела и возилата на Министерството за правда со кои се превезуваат лица обвинети или осудени за извршени кривични дела.

Инаку, МВР фати и шест полициски службеници кои ја поминале наплатната станица без да платат, со злоупотреба на флешери и службена легитимација. И против нив покрај изречената глоба, ќе бидат преземени мерки и од страна на Одделот за внатрешна контрола.

Би можело да ве интересира

Груби: Да не беше Охрид, ќе ги немаше ни Преспа, ни НАТО

А1он

За протоколите на прославата на годишнината од Рамковниот договор ќе се грижи Центарот за јавно здравје

Катерина Павлова-Николовска

Груби: Не ја разбирам хистеријата, прославата по повод 20 години од Рамковниот договор ќе се одржи со протоколи

Груби: Трошокот за 20-годишнината од Охридскиот рамовен договор нема да биде поголем од придобивката

Груби: Правилна е одлуката Мерко повторно да биде кандидат за градоначалник на Струга

Груби: Помалубројните заедници не се доволно застапени во јавната администрација