Седници на собраниските комисии за европски прашања, за политички систем и Законодавно-правната

Од:

Во Собранието денеска седници ќе одржат комисиите за европски прашања, за политички систем и односи меѓу заедниците и Законодавно – правната комисија.

На дневен ред на Комисијата за европски прашања се предлог – законите за класифицирани информации, за Агенција за национална безбедност, измените и дополнувањата на Законот за внатрешни работи, Предлог-законот за координација на безбедносно – разузнавачката заедница во Република Северна Македонија, Предлог-законот за изменување на Законот за следење на комуникациите и Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за странци, сите во прво читање.

Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците денеска ќе одржи две седници. Пред членовите на оваа Комисија ќе се најдат Предлог-законот за извршување на санкциите во второ читање и Предлог – законот за Централен регистар на население во прво читање.

Две седници ќе одржи и Законодавно – правната комисија.

Би можело да ве интересира

Собранието ги избра составот на Буџетскиот совет на Собранието и на Советот на Собранискиот канал

До недела на полноќ треба да биде избрана новата влада, Мицкоски ги очекува предлозите за министри од коалициските партнери

Милошоски, Митрески и Бендевска избрани за потпретседатели на Собранието

Горан Наумовски

Милошоски, Митревски и Бендевска кандидати за потпретседатели на Собранието

Горан Наумовски

Собранието со 88 гласа „за“ и 22 „против“ ги донесе измените на Законот за државна управа

Јанчев од Левица: Носење на системски закон по скратена постапка е надвор од памет

Предраг Петровиќ