Седници на две собраниски комисии

Од:

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат Комисијата за прашања на изборите и именувањата и Законодавно-правната комисија.

На дневен ред на Комисијата за прашања на изборите и именувањата се Предлог-одлуките за именување на членови на Државната комисија за спречување на корупцијата и на Комисијата на Агенцијата за електронски комуникации, како и Предлог-одлуката за избор на претседател и членови на Советот за граѓански надзор и Предлог-одлуката за избор на член на Државниот совет за превенција на детско претстапништво.

Законодавно-правната комисија ќе ги разгледа измените на Законот за задолжително капитално финансиско пензиско осигурување, на Законот за пензиско и инвалидско осигурување и на Законот за Црвениот крст на Република Македонија, сите во прво читање.

Би можело да ве интересира

Интелектуалци најавија формирање на „Собрание на слободна Србија“

А1он

Џафери – Холштајн: Приоритет на германското претседателство е отпочнување на преговори за членство на земјата во ЕУ

Ана Ололовска

Џафери: Изборите ќе бидат невообичаени, ќе мораме сите најдисциплинирано да се придржуваме на мерките

Ана Ололовска

Нема да биде свикано Собранието, нов пратенички состав по изборите

Ана Ололовска

Уставниот суд нема да ја оценува уставноста и законитоста на одлуката за распуштање на Собранието

Ана Ололовска

Уставниот суд ќе одлучува дали ќе отвори постапка за одлуката за распуштање на Собранието

Ана Ололовска