Се поставува нова атмосферска канализација на крак од улицата „Никола Тримпаре“

Од:

Општина Центар започна со поставување на нова атмосферска канализација на крак од улицата „Никола Тримпаре“, кој минува веднаш до матичниот објект на градинката „13 Ноември“.

dobivaj vesti na viber

Овој зафат се изведува на барање на граѓаните кои живеат во околните згради, кои повеќе пати се жалеа до општината. На овој потег поради старата и дотраена атмосферска канализација после секој обилен дожд се собира вода и се отежнува движењето.

Активностите опфаќаат поставување на нова атмосферска канализација во вкупна должина од 40 метри и нови сливници за полесно справување со отпадните атмосферски води.

Реконструкцијата на кракот од „Никола Тримпаре“ ќе биде завршена идната недела, во моментов, Општина Центар ги реконструира улиците „Петар Поп Арсов“ и „Козара“, а наредни за реконструкција се улиците „Рајко Жинзифов“, „Адвокатска улица“ и пробивањето на улицата „Партизанска“.

Би можело да ве интересира

Герасимовски: Изборот на Валентина Ангелковска за најдобар одделенски наставник во земјата е уште едно признание за квалитетот на образованието во Центар

Ана Ололовска

Герасимовски: Ветеното кон пензионерите целосно исполнето, отворени сите три пензионерски клубови

Герасимовски: Секое дете треба да има можност да го исполни својот сон

Нова зонска поделба на паркиралиштата на ЈП Паркинзи на Општина Центар

Општина Центар ќе произведува струја, изгласана иницијатива за формирање јавно претпријатие

Маја Илиевска-Пачемска

Герасимовски: Со одлуката за начинот за употреба на механизирани паркинг системи го решаваме хаоосот со паркирањето во градежните парцели во Центар

Ана Ололовска