СДСМ: Членство во ЕУ за подобар животен стандард, наместо изолација

Од:

Македонската иднина е европска и никако поинаку, членство во ЕУ е единствена алтернатива, за државата, за подобар животен стандард на граѓаните, за подобри можности за младите.

СДСМ за само неколку години успеа минималната плата да ја зголеми од 8.000 денари на 21.000 денари, а просечната плата на 36.000 денари. Со членството во ЕУ платите ќе бидат драстично поголеми. Државите коишто се зачлениле во Унијата, во првите 5 години имаат и до 100-проценти зголемување на платите на нивните работници.

СДСМ успеа да обезбеди рекорден прилив на директни странски инвестиции од 753 милиони евра за една година, тие со членство во ЕУ ќе бидат уште поголеми.

За земјоделците и за компаниите се отвора пазар до 500 милиони жители и пристап до различни и огромни фондови за финансиска поддршка, кои ќе бидат 11 пати поголеми од сегашната поддршка од ЕУ.

Сега е време за одлука, членство во ЕУ наместо изолација. Не смееме да ја пропуштиме историската шанса којашто е пред нас.

Би можело да ве интересира

СДСМ: Oбезбедивме евтина тарифа и субвенционирање на сметките за струјата до 90 отсто

СДСМ: Градоначалникот од ДПМНЕ, Бобан Стефковски зема 1.500 евра плата додека ги задолжува граѓаните на Гази Баба

СДСМ: Градоначалниците на ДПМНЕ земаат 1.500 евра плата, а удираат по џебот на граѓаните

Уставните измени се обврска, процесот не завршува на 31 декември, вели Ковачевски

Горан Наумовски

Крајовски: Директорот на „Водовод“ да поднесе оставка бидејќи ја остави Битола без вода за пиење

(ВИДЕО) Николовски: Со СДСМ евтина тарифа на струјата и субвенционирање на сметките до 90 отсто

Горан Наумовски