Разрешен првиот човек на Царина Танасоски, на негово место доаѓа Горан Сугарески

Од:

Досегашниот директор на Царинската управа Ѓоко Танасоски е разрешен од функцијата, а на негово место за вршител на должноста директор е назначен поранешниот министер за транспорт и врски Горан Сугарески.

На денешната 38-ма седница на Владата донесени се уште неколку кадровски решенија.

Исамедин Азизи, научен соработник – доцент во Институтот за национална историја, е именуван за член на Заедничка мултидисциплинарна експертска комисија за историски и образовни прашања меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија.

За в.д. заменик директор на Дирекцијата за заштита и спасување е именуван Зулфикар Зејнулаи, а за в.д. директор на Државниот управен инспекторат е назначена Кети Василевска.

Владата ја прифати и оставката на досегашниот директор на Националниот парк Галичица, Васко Паскали и на негово место го назначи Александар Миљовски.

На владината седница е разгледана и оставката на директорот на Агенцијата за енергетика Нехри Емрула со препорака до Управниот одбор на институцијата да го разреши и за вршител на должноста да го назначи Дарио Николовски.

Донесена е и одлука да му се препорача на Управниот одбор на јавното претпријатие Студенчица да го разреши директорот Урим Ахмети и на негово место да ја именува Ардита Дани.

Би можело да ве интересира

Влада: Најновиот извештај на Фридом Хаус констатира напредок со позитивни оценки за реформите

Ана Ололовска

Усвоена новата Концепција за основното образование, од Владата велат дека е во најдобар интерес на децата

Жарко Настоски

Текстот на законот со кој дел од Шар Планина ќе се прогласи за национален парк помина на владина седница

Жарко Настоски

Владата сега има и усвоен план за борба против корупцијата

Жарко Настоски

Предлог-законот за прогласување на дел од Шар Планина за Национален парк меѓу точките на 50 седница на Владата

Ана Ололовска

Владата ја усвои финансиската поддршка за радиодифузерите

Жарко Настоски